Hoe Duur Is Een Tesla

Tesla Model 3

Bereken wat een nieuwe Tesla Model 3 u zou kosten met behulp van onze rekentool.

Let op: niet alle Nederlandse Model 3 prijzen zijn al bekend. Op dit moment zijn alleen de prijzen van de long-range dual-motor versie bekend. De overige prijzen zijn berekend op basis van de conversie die Tesla op de andere modellen hanteert en zijn dus slechts ter indicatie.

Tesla Model 3 Opties

Grotere accu (Long range)
560km WLTP, 530km voor de performance versie
Dual Motor
Performance versie (+ €10.900)
Twee onafhankelijke motoren voor aanzienlijk betere handling en tractiecontrole
Snellere acceleratie: 0-100 km/u in 3.7s i.p.v. 4.8s
Premium interieur
Voorstoelen met stoelverwarming en elektrisch verstelbaar. 4 USB-aansluitingen en dockingstations voor 2 smartphones. Premium audiosysteem. Dak van getint glas. Automatisch dimmende en inklapbare, verwarmde zijspiegels. Persoonlijke bestuurdersprofielen. LED-mistlampen. Premium connectiviteit (1 jaar). Satellietkaarten met live verkeersweergave, streaming media en draadloze updates via wifi en mobiel netwerk.
Wit interieur (+ €1.050)
Andere kleur (+ €1.600 - €2.700)
Standaard komt de Model 3 in Solid Black. Keuze uit Midnight Silver Metallic, Deep Blue Metallic, Pearl White Multi-Coat, Red Multi-Coat.
Let op, Pearl White en Red Multi-Coat zijn duurder (€2.100 resp. €2.700 inclusief BTW)
19" Sport velgen (+ €1.600)
Standaard komt de Model 3 met Aero wielen.
Zelfrijdende Functie (+ €5.300)
Met de geavanceerde autopilot stuurt, accelereert en remt uw auto voor u in vrijwel iedere rijstrook. Daarnaast wisselt het systeem ook van rijstrook op de meeste snelwegen, om in te halen of naar op- en afritten te navigeren. Kan later aangeschaft worden (wel duurder).
Prijzen inclusief 21% btw

Totaal: ~€

Financial Lease: ~€ per maand

Het bedrag is op basis van een looptijd van 5 jaar, 20.000km per jaar, met een rente van 4.4% en een aanbetaling van en een slottermijn van . Je betaalt in totaal ( rente). Alle financial lease bedragen (aanbetaling, slottermijn, maandbedrag) bevatten geen BTW.

Prijzen en opties voor het laatst geüpdatet op 6 december 2018.

Zakelijke rijders

Zakelijk belastingvoordeel

Looptijd 5 jaar

Belastingdruk
%
Maandlasten
Afschrijving p/m Per jaar mag maximaal 20% worden afgeschreven, restwaarde 20%
Verzekering ~€ p/m
Service ~€ p/m Met een servicecontract van Tesla
Elektriciteit ~€ p/m Bij 20,000km per jaar
Rente ~€ p/m Bij 4.4%
btw-correctie (2.7%) p/m Privé gebruik auto van de zaak. Na 4 jaar mag u 1.5% nemen i.p.v. 2.7%
Fiscaal
Bijtelling >= 2019 p/m Tenaamstelling vanaf 2019. 4% tot €50,000 en voor de rest 22%. Staat vast voor 5 jaar
Milieu-investeringsaftrek (MIA) -€ p/m
Aftrek maandlasten -€ p/m De maandlasten (afschrijving, verzekering, etc.) zijn kosten en dus aftrekbaar
Totaal
Totale kosten (TCO): p/m excl. btw

Als u uw zakelijke Tesla ook privé gaat rijden en dit meer dan 500km per jaar is dan wordt er een bijtelling in rekening gebracht. Deze is 4% voor auto's zonder CO2 uitstoot zoals alle volledige elektrische auto's, maar vanaf 2019 is dat percentage alleen voor het gedeelte van de cataloguswaarde inclusief btw tot en met €50,000. Het gedeelte daarboven krijgt te maken met de standaard 22% bijtelling. Bij een zakelijke aankoop kunt u de btw terugkrijgen, maar omdat u de auto ook privé gebruikt moet u toch een beetje btw gaan betalen. Als u geen kilometeradministratie gaat bijhouden dan is de btw-correctie 2,7% van de catalogusprijs inclusief btw. De btw-correctie wordt als kosten gezien, de bijtelling valt onder privé uitgaven en mag niet worden afgetrokken. Voor de bijtelling berekeningen gaan we er vanuit dat de tenaamstelling voor eind 2018 plaatsvindt. Voor de tweede periode van 5 jaar wordt de nieuwe bijtelling gebruikt die vanaf 2019 geldt.

Andere modellen


© 2019 Seblectric. Privacyverklaring. Disclaimer: Model 3, Model S, en Model X zijn handelsmerken van Tesla Motors, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Deze website is op geen enkele manier geassocieerd met Tesla Motors, Inc. Ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat alle informatie juist is, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Fouten? Laat het me weten.